Hirdetés

A Bell Labs szoftvere a mobilfelhasználóknak



|

Hirdetés

A technológia lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon felhasználó meghatározza, hogy tartózkodási helyével kapcsolatban milyen információkat kíván megosztani, mikor, kivel és milyen feltételek szerint. Erről szól az a tanulmány, melyet a Bell kutatói az IEEE hétfőn kezdődött és csütörtökig tartó konferenciáján ismertetnek a kaliforniai Berkeley-ben.

Az új szoftverrel fel lehet oldani az elérhetőség kontra privát szféra konfliktust a valós időben kommunikálni kívánó mobilszolgáltató és ügyfele között, aki esetleg nem kíváncsi az aktuális tartózkodási helyén található éttermek, mozik és üzletek kínálatára, és zavarja őket, hogy szolgáltatójuk állandó megfigyelés alatt tartja őket. A Bell Labor rendszere hasonló ahhoz, mint amikor valaki adatbázisról kér le adatokat. A kérést összevetik a felhasználó megadott preferenciáival, és átszűrik egy „szabálymotoron”, jelesen a Houdinin.

A technológia különösen vonzó lehet a vállalati szektor számára. Pl. egy berendezésgyártó napközben tudni akarja, hol tartózkodik műszerésze, de ezt az információ megosztást a szerelő a munkaidő lejárta után esetleg jogosan bénítani kívánja. Míg mások állandóan tudatni akarják tartózkodási helyüket fontos ügyfeleikkel, de csak 10 km-es körzetre korlátozva. Az új szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó ezeket a szabályokat számítógépén vagy közvetlenül a mobiltelefonján állítsa be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.