Hirdetés

A belső támadás nagyobb



|

Hirdetés

A Gartner és a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CSIS) munkatársai szerint a vállalatok inkább amiatt aggódjanak, hogy szellemi tulajdonuk kikerül a falaikon egyes alkalmazottaik közreműködésének köszönhetően, vagy hogy magányos hacker intéz támadást rendszerei ellen, semmint attól, hogy egész hálózata összeomlik szervezett kiberterroristák támadása következtében. Míg utóbbit hajlamosak túlhangsúlyozni, addig a kisebb támadások veszélyét sokszor alábecsülik, fogalmazta meg beszédében a CSIS igazgatója, James Lewis. Az USA-ban 1995 óta 1800 terrorcselekményre került sor, miközben ugyanezen időszak alatt egyetlen komolyabb kiberterrorista akciót sem regisztráltak. Ugyanakkor a cégeket érhetik támadások, saját alkalmazottaik vagy külső támadók részéről, ugyanis nagyobb vagyonnal rendelkeznek, mint az egyének, viszont nincsenek meg azok eszközeik e vagyon megóvására, mint egy államnak.

Kibertámadások esetében a nagy pénz a vállalatokban van, legyen szó szellemi tulajdon lopásról, zsarolásról, vagy pénzügyi adatok manipulálásáról. Lewis szerint jelenleg a leggyorsabban a szellemi tulajdon és az érzékeny adatok ellopása miatti veszteségek nőnek. Richard Hunter, a Gartner alelnöke arról beszélt, hogy hamarosan az egyéni felhasználók is felkeltik a hackerek érdeklődését, ahogy egyre erőteljesebb technológiák kerülnek a birtokukba. A Gartner szerint 2008-ban az otthoni gépekben 40 GHz-es processzorok dolgoznak, és legalább 1,3 terabájtnyi adatot tárolnak, ami egyszerre teszi áldásossá és veszélyessé az otthoni számítógép használatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.