Hirdetés

A Bing több kártevőt mutat a Google-nél



|

A találatok között a Bing esetében több kártékony weboldal került a listába.

Hirdetés

Egy független teszt során Németországban arra jutottak, hogy a keresőmotorok nem teljesen hatékonyak a kártevőt tartalmazó weboldalak kiszűrésében a találati listákról. A biztonsági megoldásoknak az effajta honlapokat el kellene tüntetniük a keresési eredmények közül, de még az első találatok közé is bekúszik néha egy-egy kártékony oldal.

A németországi AV-Test tesztlaborjában a 18 hónap alatt gyűjtött eredményeket összegezték, hogy kiderüljön, melyik kereső a legkevésbé hatékony a fenti témában. A szakértők 40 millió weboldalt teszteltek, hét különböző keresőmotorral. Ezek között szerepelt a legnépszerűbb Google és Bing, az orosz Yandex, a Blekko, a Faroo, a Teoma és a kínai Baidu. A találatok között egészen kis arányban volt kártevő, nagyjából 5000 darab, ami 0,000125 százalékot jelent.

A Google-nek és a Bingnek körülbelül 10 millió oldal jutott a teszteléshez, és mindkettő a legjobb volt a malware kiszűrésében. Az elsők között is volt ugyanakkor különbség, és nem is kicsi: a Bing 1285 kártékony oldalt listázott, míg a Google 272-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.