Hirdetés

A bíróság elutasította az AMD kérvényét



|

Hirdetés

Az ügyben, amely ezév elején jutott el a legfelsőbb bíróságig, az AMD arra próbálta kényszeríteni az Intelt, hogy bizalmas dokumentumokat szolgáltasson ki a bizottság számára, amelyek annak idején az Intel és az Intergraph közötti anti-tröszt perben a felderítési folyamat részét képezték. Az Intel arra hivatkozva tagadta meg a követelést, hogy az AMD nem képezi részét az Intel perének, és olyan cégeket, amelyek panaszleveleket nyújtanak be külföldi bizottságoknak, nem illet meg ugyanazon felderítési jog, mint a vádlókat. Az AMD eredetileg egy amerikai bíróságot keresett meg, hogy elrendeltesse a kérvényét - sikertelenül - azonban a fellebbezés után a bíró az AMD javára döntött.




Az Intel ezután fellebbezett a legfelső bírósághoz, amely 7 az 1-hez arányban úgy döntött, hogy a kerületi bíróságoknak joguk van kiadatni dokumentumokat az olyan felek számára, mint az AMD, de nem kötelesek.

Végül hétfőn úgy döntöttek, hogy az AMD követelései alaptalanok, mert az Intel már vizsgálat tárgya, és ha az EU-bizottság valóban betekintést szeretne nyerni a szóban forgó papírokba, akkor bármikor elrendelheti azok kiadatását az Inteltől. Az EU a per folyamán jelezte, hogy nincs szüksége a kérdéses okmányokra. Az AMD még nem döntötte el, hogy fellebbez-e a bíró döntésével szemben - ennek a lehetőségnek a megfontolására harminc nap áll a rendelkezésükre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.