Hirdetés

A BitTorrent dominál az európai adatforgalomban



|

Európához hasonlóan Ázsiában is meglehetősen nagy az effajta webes forgalom.

Hirdetés

A Sandvine legfrissebb adatai szerint Európában és Ázsiában is a bittorrentes adatforgalom adja a feltöltések és az összesített forgalom legnagyobb hányadát. A versenyt még a hagyományos HTTP-alapú és a youtube-os megtekintések sem vehették fel.

 

Az összes európai feltöltés 31,69 százalékát adja a BitTorrent forgalma, azonban a második helyen is a P2P dominál az eDonkey további 18 százaléka miatt. A letöltések esetében "csak" a HTTP és a YouTube mögé fért a BitTorrent, 17,2 százalékkal.

 

 

Az eredmények Ázsiában is hasonlóak, azonban az arányok itt még nagyobbak (43 és 18,07 százalék). Ezzel szemben Amerikában jelentősen csökkent az effajta forgalom: egy év alatt 17,3 százalékról 11,3-ra esett vissza.

 

Az elemzők a jelentős eltéréseket a megengedhető árú és hatékonyan működő letöltő- és streamingszolgáltatások hiányával, eltérő rendszerével magyarázzák. A cég véleménye szerint ezekben a régiókban az embereknek jóval kevesebb lehetőségük van a tartalmak legális elérésére, sok esetben pedig egyáltalán nem hozzáférhetőek a kívánt anyagok. Emellett a torrentezést az is tovább erősíti, hogy a népszerű mozifilmek először Amerikában jelennek meg, a felhasználók pedig szeretnék hamarabb látni a választott műveket.

 

A szórakoztatóipar nagyjainak ez újabb bizonyíték arra, hogy az emberek jelentős része nem a szerzői jogsértéseket élvezi, csupán szeretne hozzájutni az őt érdeklő tartalmakhoz, amire legális úton nincs vagy csak nagyon nehezen van esélye. Egy hatékony és vonzó rendszer kialakítása nagyban segíthetné a kalózkodás visszaszorulását, miközben a felhasználók is elégedettebbek lennének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.