Hirdetés

A BitTorrent elnyerte a TV-gyártók kegyeit



|

A peer-to-peer technológiát ezúttal médiastreamingelésre használják, hivatalosan.

Hirdetés

A BitTorrenttel, a peer-to-peer technológián alapuló letöltőprogramokkal és a kalózkodással kapcsolatos óriási viták és küzdelmek ellenére a helyzet igazából semmilyen téren nem rosszabb, mint évekkel ezelőtt. Valójában úgy tűnik, hogy az ötlet, mely szerint mindenkitől letöltünk, aki egy torrenthez kapcsolódik, továbbfejlődik.

Eric Kinkler, a BitTorrent ügyvezetője elárulta, hogy a cége szerződést írt alá 20 vállalattal, amely elektronikai eszközök gyártásával foglalkozik. Ezek az egyességek arról szólnak, hogy a peer-to-peer szolgáltatást előretelepítve helyezik el a gyártók az új tévékészülékeiken, és médiastreamingelésre használják.

Az első ilyen televíziók akár már idén a piacra kerülhetnek. A tervek szerint főként Európában és Ázsiában lesznek majd kaphatóak, hiszen a többi régióban az effajta megoldásokat a Netflix és versenytársai fedik le. A megállapodás pontos részleteiről és miértjéről egyelőre nem tudni többet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.