Hirdetés

A BitTorrent megveszi a µTorrent-et



|

A BitTorrent részévé válik a rendkívül népszerű µTorrent kliens.

Hirdetés

Bram Cohen, a Torrent megalkotója szépen megszedte magát találmányából: körülbelül 25 millió dollárt szerzett a befektetőktől. A szoftvert a cégek legális tartalmak terjesztésére kívánják felhasználni, valamint kompakt rendszerekbe integrálni - például hordozható eszközökbe és médiakliensekbe. A felszín alatt azonban sokkal mélyebb jelentés húzódik meg: valószínű, hogy a filmstúdiók kalózkodás elleni harcuk új bástyáját szeretnék felépíteni, a Torrent ugyanis jelenleg a legnagyobb forrása a friss illegális médiáknak.

 

Cohen cége, a BitTorrent Inc. most jelentette be, hogy felvásárolja a méltán népszerű kliensprogramot, az újságunk oldalain többször is bemutatott µTorrent-et. Az alkalmazás elsősorban rendkívül alacsony memóriahasználatával, egyszerű és könnyen átlátható kezelőfelületével, valamint gyors működésével tűnik ki az elérhető típusok kavalkádjából. Lassan azonban megszűnik mint önállóan elérhető programcsomag, és Ludvig "Ludde" Strigeus - a fejlesztő - pedig konzultánsként csatlakozik a céghez.

 

A bejelentésre a µTorrent fórumon negatívan reagáltak, hiszen feltételezhető, hogy a feljebb olvasható okok miatt ebbe is bekerül majd a hárombetűs varázsszó, a DRM - azaz a digitális jogkezelés. Öröm az ürömben, hogy a nagyobb fejlesztési kapacitásnak köszönhetően hamarosan Mac és Linux platformra is elérhetővé válik a szoftver.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.