Hirdetés

A brit Dellnél 6000 forintba kerül a Firefox



|

Maga a böngésző ingyenes, ám a gyártó nem dolgozik ingyen.

Hirdetés

A nagy számítógépgyártók esetében megszokott, hogy a webáruházaikon keresztül kínált számítógépek hardveres és szoftveres kiépítése bizonyos keretek közt testre szabható, ráadásul a nem teljes szabványos modellek rendelésével járó extra fáradtságért tipikusan nem szoktak külön munkadíjat kérni.
 

Hirdetés


Úgy tűnik a Dell brit kirendeltsége nem ért egyet a gyakorlattal, ugyanis a saját és üzleti partnerei bloatware szoftvereivel gyárilag dugig tömött számítógépei esetében 16,25 fontot – bő 6000 forintot – kér az ügyfelektől az ingyenes Mozilla Firefox böngésző előtelepítéséért. Az alkalmazás letöltése és telepítése egy átlagos netkapcsolat mellett talán ha két percet igénybe vesz, bár a Dell munkatársainak a bootolás és csomagolás miatt ennél minden bizonnyal több idejükbe telik teljesíteni a kérést.


A Mozilla tájékoztatása szerint megpróbálják felvenni a kapcsolatot a Dell illetékeseivel: ugyan a Firefox licence tiltja a böngésző értékesítését, azonban a gyártó úgy tűnik munkadíj címszó alatt szedi be az extra összeget, így feltehetően nem tudnak mit tenni ellene.


(Forrás: The Next Web)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.