Hirdetés

A brit felnőttek 16 százaléka soha nem volt online



|

Ennek ellenére a 75 év felettiek körében is évről-évre többen kezdenek internetezni.

Hirdetés

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) legfrissebb tanulmánya szerint a brit felnőttek 16 százaléka, nagyjából 8,2 millió ember soha nem volt még online. A 2011. utolsó negyedévét vizsgáló ONS további konkrétumokkal is szolgált a szigetország lakóinak internethasználati szokásairól.

 

Amint azt gyanítani lehetett, az előbbi 8,2 millió fős csoport idősekből és megváltozott munkaképességűekből áll. A valós felhasználók száma a felnőttek körében 41,99 millió fő: ebből 20,84 millió volt nő és 21,15 millió férfi.

 

A 16-24 éves korosztályt vizsgálva nem volt meglepő, hogy az ide tartozó emberek 98,7 százaléka használ internetet. A tanulmány az idősebb korosztállyal is foglalkozott. Kiderült, hogy 2011. végére az 55-64 évesek között 86 000-rel nőtt az internetezők száma, míg a 75 év felettiek esetében ez a szám 55 000 volt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.