Hirdetés

A brit miniszterelnök engedélyezte a Guardian szerkesztőségének felforgatását



|

A brit hírszerzés ügynökei megsemmisítették az Edward Snowdentől származó információkat tároló merevlemezeket.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a brit GCHQ ügynökei szerdán házkutatást tartottak a Guardian szerkesztőségében. A hírszerzők megsemmisítették azokat a merevlemezeket, amelyeken az NSA-botrányt kirobbantó kiszivárogtatótól, Edward Snowdentől származó információkat tárolták a lap munkatársai. A lap értesülései szerint az akciót maga David Cameron brit miniszterelnök engedélyezte.

Az angol kormány illetékesei mindent megtesznek annak érdekében, hogy igazolják az akció törvényességét. Korábban Nick Clegg miniszterelnök-helyettes jelentette ki nyilvánosan, hogy támogatta a rajtaütést.

Hirdetés

A lap szerint Clegg szóvivője „kottyantotta el”, hogy Cameron adott engedélyt a GHCQ házkutatására. A miniszterelnök helyetteséhez hasonlóan „ésszerű lépésnek” tartotta az adathordozók megsemmisítését, mert „[ha] rossz kezekbe kerülnének, komoly fenyegetést jelentenének a nemzetbiztonságra nézve” – idézték a szóvivőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.