Hirdetés

A brit szülők tudják, hol van a gyerekük



|

Hirdetés

Az új rendszer segítségével akár 50 méteres pontossággal „belőhető” a gyerek tartózkodási helye.

A múlt hónapban kezdte el reklámozni szolgáltatását a kis angol cég, a ChildLocate, amely megmutatja, hol a gyerek, feltéve, ha a telefonja be van kapcsolva. „Azt tudtuk, hogy a GSM hálózat ’tudja’, hol van éppen egy adott készülék, nekünk csak azt kellett kitalálnunk, mire használható ez”, nyilatkozta az AFP tudósítójának Jon Magnusson, a ChildLocate ügyvezető igazgatója. „Sok szülő vásárol biztonsági célból mobiltelefont a gyerekének, de a kölyköket bosszantja, ha a szülők folyton hívják őket, hogy jól vannak-e.” Ha a szülőnek van számítógépe, akkor csak el kell látogatnia a cég webhelyére, és ott a telefon kódszámának begépelésével megkap egy térkép részletet, rajta a bekarikázva a gyerek tartózkodási helyével. Ha nincs a felhasználó PC közelében, mobiljáról felhívhatja a szolgáltatót, bebillentyűzi a kódszámot, és rövid időn belül visszahívják, és géphang közli, hol a gyerek.

A rendszer pontossága a mobilszolgáltatótól és a várostól függően 50 és 1000 méter között van, de vidéken még ennél is nagyobb „szórással” dolgozik. A szolgáltatás nem teszi lehetővé, hogy a szülő kémkedjen a gyereke után, ugyanis a gyerek később ellenőrizni tudja, ki használta a kódot. Ha viszont a gyerek kikapcsolná a telefont, a szülő azonnal értesítést kap a mobilján erről, és az utolsó tartózkodási helyéről, ahonnan hívást kezdeményezett vagy SMS-t küldött.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.