Hirdetés

A bűnüldözés szolgálatában



|

Hirdetés

Akár találós kérdésnek is elmenne: "mi látható a képen?" Mindazok, akik azt válaszolták, hogy egy "VW Golf", tévednek. Ez bizony egy vadászgép! A ZsaruCAR az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének portyázó autója, amellyel lopott gépjárművekre vadásznak.





Ahogy azt Sánta Lászlótól, az egyesület elnökétől megtudtuk, a rendszer lelke egy motoros mozgatású videokamera – amely akár menet közben is biztonságosan irányítható a szembejövő vagy az út mellett parkoló gépkocsikra -, valamint egy hozzá kapcsolt számítógép. A rajta futó szoftver felismeri a vizsgált jármű rendszámát, GPRS-összeköttetés révén kapcsolatba lép a Belügyminisztérium adatbázisával, kiolvassa a nyilvántartásból annak színét és típusát, ezt pedig írásban és szóban - nagyon kellemes, jól érthető férfihangon - közli is kezelőjével. Az online kapcsolatnak köszönhetően az adatbázis mindig friss – hiszen a központi nyilvántartást használja.




A teljes cikk a 2004. novemberi számunkban, a plusz 24 oldalas DRÓT NÉLKÜLI VILÁG mellékletében olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.