Hirdetés

A CA megvásárolta az SCO-tól a Linux licencet



|

Hirdetés

A négy említett cég: a Questar gázszolgáltató, a gépgyártással foglalkozó Leggett & Platt és a houstoni internetszolgáltató Everyones Internet host divíziója mellett eddig a CA az egyetlen komoly szoftvercég, amely lényegében kiállt az SCO vitatott követelése mellett. A megfigyelők ennek megfelelően értetlenül állnak a CA döntése előtt, ami megkérdőjelezi a cég sokat hangoztatott elkötelezettségét. „Szerintem ez nagyon különös üzenetet küld a nyílt forráskódú közösségnek”, fogalmazott Bruce Perens, az Open Source Initiative egyik vezetője.




„Szeretnék valami értelmes magyarázatot hallani a CA részéről.” Charles King, a Sageza Group elemzője szerint sincs értelme, hogy bármely cég megvásárolja az SCO licencet. „Az SCO által hangoztatott tulajdonjogot még nem bizonyították a bíróság előtt, akkor meg minek megvenni? Szerintem ez azzal egyenértékű, amikor 25 centet fizetünk az iskola rémének, hogy ne vegye el az uzsonnánkat a jövő héten.”
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.