Hirdetés

A cégek ötöde bünteti a magáncélú e-mailezést



|

Hirdetés

Az American Management Association, az e-mail felügyelő szoftvert gyártó Clearswift cég, valamint az ePolicy Institute által elvégzett vizsgálat mégis úgy találta, hogy a munkaadók egyre inkább fellépnek az e-maillel történő visszaélések ellen - öt vizsgált cég közül egytől már küldtek el embert helytelen levelezés miatt. Négy cég közül három rendelkezik e-mailezési szabályokkal, bár csak a cégek fele figyeli az alkalmazottak levelezését, vagy ellenőrzi a szabályok betartását is. Az e-mail figyelési technológia használata 16 százalékkal nőtt a 2001-es vizsgálat óta, s a cégek több mint 40 százaléka ellenőrzi szoftverrel az e-mailek írott tartalmát. A cégek 90 százaléka telepített szoftvert a bejövő és kimenő e-mailek figyelésére, ám csak 19 százalékuk figyeli a belső levelezést.




Pedig „igen költséges lazaság”, ha a vezetés nem ellenőrzi a belső levelezést, véli a Clearswift ázsiai, csendes-óceáni ügyvezető igazgatója, Chy Chuawiwat, aki szerint éppen „a dolgozók közötti alkalmi e-mailes csevegés vezet legtöbbször perhez, ad az ügyészek kezébe megsemmisítő hatású bizonyítékot, vagy szolgáltat a médiának a való világból vett hitelrontó katasztrófatörténeteket”. A szakember szerint „az a tény, hogy a megkérdezettek 90 százaléka küld és fogad munkaidőben magáncélú e-mailt, csak tovább nehezíti a helyzetet”. A kéretlen reklámlevelek jelentik a másik gondot: a megkérdezettek 92 százaléka kapott már spamet a munkahelyén, de 47 százalékuk szerint az efféle levelek teszik ki levélforgalmuk 10 százalékát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.