Hirdetés

A chipgyártók és az Intel QPB



|

Hirdetés

A Quad Pumped Bus áldásos tevékenységének köszönhetően a Pentium4 processzorok immáron 800MHz-es buszt tudnak produkálni, de csak a QPB-t támogató alaplapi chipset mellett.

A P4 chipeket gyártó cégeket a QPB elég kellemetlen helyzetbe hozta, hiszen ha meg akarják erősíteni piaci helyzetüket, akkor mindenképpen át kell állni az új technológiára. A VIA már megtette az első lépéseket, nemrég jelentették be, hogy több a QPB-t támogató alaplapi lapkakészlet éri majd el a boltokat az elkövetkezendő hónapokban.

A SiS részéről nagy a hallgatás, valószínűleg ők később ugranak fejest az új technológiába, a potenciális SiS vásárlók inkább az alacsonyabb költségű termékeket kedvelik.

A legrosszabb helyzetben az ALi van, az ő P4 chipjeikre a legkisebb a kereslet. A P4-es ALi alaplapok "csupán" 533MHz-es buszt képesek nyújtani. A cég az alacsony eladásokra tekintettel nem is tervezi a QPB licensz megvásárlását.

A február 18-án, San José-ban kezdődő éves Intel Developer Forum-on (IDF) ezzel a kérdéssel is foglalkoznak majd a szakemberek, ahogyan a Hyper-Threading, PCI Express és a vezeték nélküli megoldások is terítékre kerültnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.