Hirdetés

A Cisco új hálózati biztonsági eszközei



|

Hirdetés

Ezek között szerepel olyan technológia is, melyhez a cég áprilisban az Okena megvásárlásával jutott és támogatja a fenyegetésvédelmi technológiát. Az Okena technológiája, amelynek új neve Cisco Security Agent (CSA), figyelemmel kíséri a felhasználó viselkedését, és lépéseket tesz a cég által tiltottnak minősített viselkedések leállítására, még mielőtt ezek kárt tudnának okozni, magyarázta Jeff Platon, a Cisco marketing igazgatója. A CSA nem minták összehasonlításával akadályozza meg az ártó tevékenységeket, hanem követi a viselkedést - ha pl. egy asztali felhasználó gyanús alkalmazást akar elindítani, a CSA ezt megakadályozza. A technológia az asztali gépekbe és a kiszolgálókba van telepítve, de támogatja a felfrissített CiscoWorks VPN/Security Management Solution (VMS) 2.2 is, amely immár támogatni tudja a Cisco Catalyst 6500 tűzfal és VPN modulokat is.

A Cisco további bejelentései közt megtalálható egy új útválasztó lezáró képesség, tűzfalak konfigurálásához több új ún. intelligens varázsló, valamint IPsec VPN szolgáltatások bizonyos Cisco útválasztókon. Az Infonetics elemzője, Jeff Wilson szerint a 14 bejelentés „kicsi, de fontos lépés”, összességében azt mutatja, hogy a cég nagy figyelmet szentel a biztonság több területének is, miközben „csendben megkapaszkodott” a biztonsági piacon, ahol ma már 1 milliárd dollár értékben forgalmaz hardver és szoftver termékeket évente. Wilson szerint fontos a VMS frissítése is, bár egyelőre „egyik gyártó sem jó ezen a területen”, ahol a több tucat homályos biztonsági szabvány miatt „nehéz jó biztonságot felügyelő megoldásokat építeni”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.