Hirdetés

A Creative hadba vonul az Apple ellen



|

Hirdetés

Az Apple, valamint az iPod tesztelői már a bevezetése óta dicsőítik az egységek görgető-kerekét, azonban a Creative úgy érzi, jobb a megközelítése egy MP3-eszköz navigálását illetően. "A Zen úgy navigálható, ahogyan azt az emberek elvárják. Mikor ellátogatnak egy weboldalra, ugye nem körbe-körbe szeretnének mozogni, ahogyan azt az iPod mini kereke teszi, igaz? Felfelé és lefelé akarnak mozogni. A Zen-t ennek megfelelően lehet irányítani." - hangzott el a Creative egyik bemutatóján, ahol a gúnyolódók kitértek az iPod cserélhető elemhelyének hiányára is, miközben ismételten a Zen 12-órás elemes működési idejére hívták fel a hallgatóság figyelmét.




A Creative Technology vezérigazgatója, Sim Wong Hoo novemberben úgy nyilatkozott a riportereknek Szingapúrban, hogy cége 2005-ben 100 millió dollár befektetését tervezi az Apple Computer Inc iPod-jával szemben indított marketing-háborúba. "Az MP3 háború megkezdődött, és úgy hiszem, én vagyok az, aki hadat üzent" - mondta Sim. A Creative egyik szóvivője szerint a CES-en megtartott tájékoztatók és sajtóhírek is ennek a marketing-hadjáratnak a részét képezik. Az új flash-alapú, 1GB kapacitású Zen Micro-t 2005 első negyedében fogják piacra dobni 199 dolláros áron. A 4GB-os és 6GB-os típusok ebben a hónapban kerülnek a boltokba, 229, illetve 299.99 dolláros áron.



Az új modellekkel, kiegészítőkkel és árakkal a Creative késznek érzi magát az Apple-lal vívott harcra. "Megvan a kellő termékkínálatunk, és megvannak a megfelelő áraink ahhoz, hogy a lejátszóink felkeltsék a vásárlók érdeklődését" - mondta a szóvivő.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.