Hirdetés

A DDoS támadások elleni védelmi rendszerek nagyja semmire sem jó



|

A védelmi rendszerek 82 százaléka hatástalan a DDoS támadásokkal szemben.

Hirdetés

Az NCC Group legutóbbi átfogó tesztjei szerint a DDoS támadások ellen speciálisan kifejlesztett védelmi rendszerek 82 százaléka teljes mértékben hatástalan. Az ágazat 2017-re várhatóan 500 millió angol fontnál is többet ér majd, ugyanis a vállalatok egyre inkább felismerik a DDoS támadások veszélyeit és az ellenük való védekezés fontosságát. 

Hirdetés

Az utóbbi idők DDoS támadásai egyre több vállalatot ébresztettek rá a védelem fontosságára, ugyanakkor az NCC Group szerint a cégek többsége elképesztő mennyiségű pénzt költ el olyan megoldásokra, amelyek nem feltétlen garantálnak biztonságot, és sokkal gyengébbek a jó riválisoktól. 

A problémát állítólag az jelenti, hogy nagy különbség van a hálózati szintű DDoS ellen védelmet nyújtó rendszerek és az alkalmazásréteg-támadásokat végrehajtó DDoS-szal szemben biztonságot adó megoldások között. A tapasztalatok szerint a gyakorlatban az első egyszerűen kevésnek bizonyul egy támadásnál. A szakértők azt javasolják a cégeknek, hogy győződjenek meg arról vásárláskor, hogy a csomag az alkalmazásréteg-támadások ellen is védelmet nyújt-e

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.