Hirdetés

A Dell és a HP a Blu-Ray-t támogatja



|

Hirdetés

Az ún. Blu-ray technológia kb. négy órányi nagyfelbontású tévéműsor rögzítését teszi lehetővé egyetlen szabványos méretű DVD lemezen. „A HP úgy véli, hogy a Blu-ray Disc a leginkább fogyasztóbarát technológia, így a legkézenfekvőbb választás is az újgenerációs hordozható tároláshoz”, hangsúlyozta John Romano, a HP rangidős alelnöke. Gerry Smith, a Dell perifériafejlesztésért és beszerzésért felelős alelnöke szerint azért kézenfekvő e technológia választása, mert széles körben támogatják a fogyasztói elektronikai cégek, a PC gyártók és a nagy szórakoztatóipari cégek is. A Blu-ray egy másik kéklézeres DVD technológiával áll versenyben, amely mögött két olyan óriás áll, mint a Toshiba és az NEC. A kéklézerek hullámhossza rövidebb, mint a ma használt rubinlézereké, így az általa létrehozott fénynyaláb is vékonyabb, így kisebb információ egységeket képes a lemezre égetni, ill. arról leolvasni.

A Blu-rayt támogató 10 cég között is olyan óriások találhatók, mint a Hitachi, az LG, a Philips, a Sony és a Thomson. A rivális technológia azonban a 220 elektronikai és média céget átfogó DVD Forum támogatását is élvezi, így a szakértők újabb formátum háborúról beszélnek. Ezt szerintük az dönti majd el, hogy a nagy filmstúdiók mely formátum mellett voksolnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.