Hirdetés

A Dell kiszállt



|

Hirdetés

A Unicor néven működő Federal Prison Industries a jövőben nem végez munkát a Dell Recycling program keretében, jelentette be a Dell szóvivője, Bryant Hilton. A munkát jelenleg a dallasi Resource Concepts és a kaliforniai Image Microsystems végzi. A Unicorral tavaly októberben kötött szerződés már kezdettől vitatott volt. Idén márciusban a Silicon Valley Toxics Coalition nevű környezetvédő csoport levelet írt a Dell vezérigazgatójának, Michael Dellnek, amelyben új hulladékhasznosítási programot követeltek, miután szerintük „a börtönök tisztességtelenül versenyeznek a magánszektorbeli hulladékfelhasználó cégekkel, és ezzel hátráltatják a magánszektor infrastruktúrájának fejlesztését”.

Munkavédelmi szempontból is aggályosnak találtatott az együttműködés, miután a börtönök nem tartoznak a szövetségi munkavédelmi hatóság ellenőrzési körébe, és nem érvényesek náluk a környezetvédelmi hatóság előírásai. Hilton szerint nem a környezetvédelmi szervezetek aggodalma vezetett az együttműködés felmondásához, mások azonban egyértelműen az állampolgári csoportok fellépésének tudják be a börtönmunkától való eltáncolást. A lényeg azonban nem változik, a Dell a jövőben is 15 dollárt kér egy öreg számítógép környezetbarát szétszereléséért és elhelyezéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.