Hirdetés

A Disney támogatni fogja a Blu-Ray szabványt



|

Hirdetés

A Blu-Ray a Sony, a HP, a Dell, és sok más nagy gyártó által támogatott szabvány, amelyet a cégek az optikai videó-lemezek következő generációjának alapszabványának szeretnének tudni. Egy egyrétegű lemez 25GB, míg egy dupla-rétegű lemez 50GB adatot képes tárolni. A rivális felszerelés-gyártók, mint a Toshiba, és az NEC a saját, HD-DVD formátumukat szeretnék érvényesíteni. A HD-DVD támogatói azzal érvelnek, hogy míg egy Blu-Ray lemez több adatot tud tárolni, addig a HD-DVD formátum jobban megfelel a mozgóképek magas minőségű tárolására, mert hatékonyabb kodekeket használ az adatok felírásánál.

A Blu-Ray termékek közül már több is forgalomba került, míg a HD-DVD szabványt használó készülékek a tervek szerint a következő évben fognak felbukkanni. Mivel mindkét egymással versengő szabvány mögött rangos PC- és fogyasztói elektronikai-gyártók állnak, az olyan nagy stúdiók, mint a Disney támogatása létfontosságú egyik vagy másik formátum alapszabvánnyá való felemelkedéséhez. A HD-DVD formátum nemrég nyerte el több nagy amerikai stúdió támogatását, többek között a Paramount Pictures, a Warner Bros. Studios, a Universal Pictures, és a New Line Cinema-ét. Ezek a stúdiók a következő év utolsó negyedére várhhatóan már rendelkezni fognak HD-DVD tartalommal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.