Hirdetés

A DoCoMo öt új 3G telefonja



|

Hirdetés

Az új készülékekkel a cég 2004-ben újabb előfizetőket próbál szerezni két éve működő 3G szolgáltatásának, a FOMA-nak. A FOMA volt a világ első W-CDMA-alapú 3G telefonszolgáltatása, amelyet 2001 októberében nagy hírveréssel indítottak el, de amely korlátozott lefedettségével, ormótlan készülékeivel és gyenge akkumulátor élettartamával nem vonzott elég előfizetőt. „Meggyőződésünk, hogy ez most a világ legerősebb készülékcsaládja” hangsúlyozta Nacuno Takesi, a DoCoMo i-Mode tervező részlegének vezetője, aki szigorúan magánemberként úgy vélekedett, hogy a készülékek legalább 5 millió új előfizetőt hoznak a FOMA szolgáltatásnak. A FOMA-ra jelenleg kb. 1.6 millió ember fizet elő.




A DoCoMo az év elején jelezte, hogy átvállalja a FOMA készülékek fejlesztési költségeinek felét a készülékgyártóktól. Az öt új telefon a Fujitsutól, az NEC-től és a Matsushitától érkezett, súlyuk kisebb, akku élettartamuk lényegesen hosszabb a jelenlegi FOMA készülékekénél, és multimédiás képességük is sokat javult.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.