Hirdetés

A domén név regisztráció rekordot döntött



|

Hirdetés


Ezzel a regisztrált webcímek száma elérte a 63 milliót, ami azt jelenti, mintha minden 100. embernek lenne webcíme a világon. Ráadásul a megújítási és a látogatási arány, valamint az élő webhelyekhez kapcsolódó domén nevek százaléka azt mutatja, hogy a domén neveket olyan aktívan használják, mint még soha. A VeriSign közlése szerint az idei első negyedévben rekord eredmény született az új regisztrációk, a megújítások és a regisztrált domén nevek számának tekintetében is, ami 21 százalékkal haladja meg 2003 azonos időszakát.




A mai domén nevek 72 százaléka kapcsolódik élő webhelyekhez, míg ez az arány 55 százalék volt 2002 decemberében. Egyre nő az aránya az országkódos legfelső szintű doméneknek (TLD), ami jelenleg az összes domén név 40 százalékát adja.

„Bár Észak-Amerikában a legmagasabb az internet felhasználók száma a lakosság számához viszonyítva - 55 százalék -, a felhasználók számát tekintve Ázsia 223 millió felhasználóval már megelőzte (igaz, ott a lakossághoz viszonyított arány csak 6 százalék), és Európa is lassan utoléri 173 milliós táborával (az arány 22 százalék)”, mondja Rusty Lewis, a VeriSign név- és címtári szolgáltatási részlegének alelnöke.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.