Hirdetés

A Dropbox vagy a trollcsapat hazudik?



|

Csupán annyi biztos, hogy rövid ideig elérhetetlen volt az online háttértár.

Hirdetés

Magyar idő szerint szombat kora reggel kisebb káosz alakult ki a sajtóban, ugyanis elsőként elérhetetlenné vált a Dropbox weboldala, majd a The 1775 Sec nevű szolgáltatásmegtagadásos támadásokra specializált csoport a webhelyre való betöréssel kezdett büszkélkedni, még néhány felhasználói adatbázisból származónak tűnő rekordot is elérhetővé tettek.
 

Hirdetés


A média leggyorsabb reagálású szárnya a sztori hitelességében bízva adatlopásos hackelésként hozta le a történetet, ám röviddel később a The 1775 Sec beismerte, hogy csak trollkodtak: nem történt adatlopás, csupán DDoS-szal elérhetetlenné tették a szolgáltatás weboldalát. Az éppen aktuális mondvacsinált apropójukat Aaron Schwartz öngyilkosságának évfordulója adta.
 


A történet legutolsó fordulatát a Dropbox tájékoztatása jelenti, amely szerint az üzemzavart egy belső karbantartás okozta, noha konkrétan nem cáfolták, hogy túlterheléses támadás érte volna a őket. Végső soron két lehetőség áll fenn: valamelyik fél hazudik, vagy volt DDoS, de nem az okozta a kiesést.


(Forrás: The Verge | Fotó: DirkJan Ranzijn)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.