Hirdetés

A Facebook az Operát ajánlja a Chrome helyett



|

Az eset olaj a tűzre a közösségi oldal és a norvég böngésző ügyében.

Hirdetés

A Google Chrome felhasználói tábora gyakorlatilag a 2008-as megjelenés óta töretlenül nő - úgy tűnik azonban, hogy ez nem elég a Facebook számára. A közösségi oldal nemrég eltávolította a Chrome-ot az általa ajánlott böngészők listájáról. Az Internet Explorer és a Firefox mellé ehelyett az Opera sorakozott fel.

 

A bizonyítékul szolgáló oldal már nem érhető el, azonban a Google által tárolt változata így néz ki. Természetesen az eset olaj a tűzre a Facebook és az Opera böngésző kapcsolatában. A hírek szerint a Facebook a norvég szoftvert asztali és mobil formában is hasznosítaná a maga számára, és a mobilpiacra is betörne vele.

 

Természetesen a közösségi oldal jelenleg is használható Chrome és Safari alól is. Az Opera egyébiránt igen alacsony piaci részesedéssel bír (kevesebb mint 3 százalék), egyedül Kelet-Európa és Ázsia mobilpiacán örvend nagyobb népszerűségnek. Ha a Facebook érdeklődése valóban igaznak bizonyul, körülbelül 1,35 milliárd dollárért vásárolhatják meg a norvég Operát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.