Hirdetés

A Facebook pénzzé teszi felhasználóit



|

Két szolgáltatást tesztel az oldal. Az egyik a státusz frissítéseket változtatná reklámmá, míg a másik a közösségi vásárlást vezetné be.

Hirdetés

A webes kupon mánia terjedése mellett nehéz szó nélkül elmenni. Nem egészen hat nappal ezelőtt számoltunk be ugyanis arról, hogy a gombamód szaporodó szolgáltatások mellé a Google is várhatóan berobban majd - a jelenleg tesztelt Google Offers megoldásával -, most viszont egy másik nagyágyú érkezéséről lehet hallani: a Facebookról. A Mashable információi szerint ugyanis a Mark Zuckerberg által vezérlet oldal is azt tervezi, hogy a közösségi vásárlást bevezeti a felületén.

 

 



Angolul "Buy With Friend" névre keresztelt megoldás segítségével - a Groupon által másolt oldalakhoz hasonlóan - a felhasználókat "kihagyhatatlan", egyszeri nagy kedvezményt biztosító ajánlatokkal igyekszenek majd virtuális javak megvásárlásra ösztönözni. A fizetést az oldal a saját pénzével: a Facebook kredittel képzeli el. S ha valakit sikerül meggyőzni, akkor a vásárlás ténye automatikusan megjelenik majd a felhasználó hírfolyamában, így a barátai és ismerősei is könnyebben elcsábulhatnak majd, hiszen valaki, akit jól ismernek már megvette a hirdetett terméket.

Habár a funkcióval egyelőre csak virtuális javakat lehet vásárolni, de könnyen elképzelhető, hogy idővel való világi termékek is megjelenhetnek majd a kínálatban.

 

 

 



Kiemelt sztorik

A Facebook emellett teszteli a "szponzorált történetek" bevezetését is, amely elképzelést elsőként a Twitter gondolta ki a szponzorált csiripelések formájában. Ezen megoldással a hirdetők kiválaszthatnak egy felhasználót, akinek a bejegyzését a saját reklámjukká változtathatják át. Azaz így például ha a jövőben lájkoljuk kedvenc éttermünket, vagy bejelentkezünk oda az oldalon keresztül, akkor ne lepődjünk meg, ha véletlenül a sorainkat és arcunkat reklámként látjuk viszont. E funkció ugyanis minden felhasználót potenciális reklámhordozóvá tesz. A Facebook oldalán látható videóban meg lehet nézni, hogy miként.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.