Hirdetés

A felejtés joga: új adatvédelmi szabályozás



|

Nem, a "Felejtés joga" nem egy brazil szappanopera epizód címe, hanem az egyik legfontosabb eleme annak a nagy változásnak, amit az adatvédelmi jog területén indított be az EU.

Hirdetés

A felejtés joga röviden összefoglalva az EU Bizottság rendelettervezete szerint: a felhasználók (érintettek) kérhetik, hogy például a web- és közösségi oldalak üzemeltetői töröljék személyes adataikat az általuk üzemeltetett oldalakról, sőt az érintettek  kérhetik az elsődleges közlés helyére mutató linkek törlését is a keresőmotorokból, illetve egyéb weboldalakról. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a felejtés, illetve pontosabban az adattöröltetés jogának részleteit és az esetleges bevezetésének következményeit és az annak kapcsán kialakuló lobby-harcokat.
 

1. A felejtés

Az emberiség történelmében az adatok gyűjtése és tárolása nem csak a kőtáblák korában, hanem még a nyomtatás feltalálása után is költséges és időrabló feladat volt, ezért az idők folyamán az emberiség a lehető legkevesebb adatot tárolta.

A teljes cikk ezen a linken tekinthető meg!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.