Hirdetés

A fogyasztói drónok adatait akarja Kína



|

Lehet, hogy az összes kínai drón minden adatát és videóját begyűjti majd a kínai kormány.

Hirdetés

Amerikában és Európában is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében a drónok, amelyek viszont könnyen lehet, hogy a jövőben szó szerint mindent jelentenek majd a kínai hatóságoknak. 

Hirdetés

A kínai DJI jelenleg a világ legnagyobb kis méretű drón-gyártója. A cég megbeszéléseket folytat a kínai kormánnyal arról, hogy az hozzáférjen a vállalat termékei által gyűjtött adatokhoz: repülési útvonalak, GPS-adatok és videók, többek között. 

Sajnos még nem derült ki, hogy ez kizárólag a kínai felhasználókat érintené-e vagy pedig az európai és az amerikai embereket is. 

A DJI hozzátette, hogy amennyiben valós jogi kéréssel áll elő egy kormány vagy hatóság, akkor biztosítják a kért adatokat, mindegy, hogy melyik országról van szó. 

Kitértek továbbá arra is, hogy jelenleg nincs lehetőségük megtekinteni a vásárlóik által készített videókat, csak amiket ők maguk feltöltenek a DJI appon keresztül. 

A DJI végfelhasználói szerződése egyébként már most is arra figyelmeztet, hogy bizonyos országokban a repülési adatokat monitorozhatják a hatóságok a helyi törvényeknek megfelelően. Az adatokat pedig amerikai és kínai szerverek között továbbíthatják. 

Kétségtelen, hogy a kínai digitális felügyelet és cenzúra újabb mérföldkövét jelentik a drónok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.