Hirdetés

A fogyasztók miatt bukott el a Sony a PC-piacon



|

Pedig az újabb Vaio termékek meglehetősen sikeresek voltak.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Sony eladja a teljes PC-s üzletágát, illetve azt is, hogy a japán cég végérvényesen leszámolt a klasszikus Windows operációs rendszerekkel. Az elemzők és piaci megfigyelők véleménye szerint a bukás hátterében maguk a fogyasztók álltak. 

Hirdetés

A CNET összefoglalójában is idézett NPD Group például úgy látja, hogy a véget egyáltalán nem a sikertelenség jelentette. Ami azt illeti, a Windows 8-cal és az érintős eszközökkel a Sony szekere egy darabig felfelé ívelt, köszönhetően a VAIO Fliphez és a VAIO Taphez hasonló készülékeknek. A Windows 8 első 9 hónapjában a piac 17 százalékát tudhatták magukénak, később azonban elhibázott stratégiák miatt 8 százalékra csúsztak vissza. A Sony rekordja éves szinten 9 millió eladott PC volt, 2013-ban ezt a számot viszont már meg sem tudták közelíteni a veszteséges Vaiókkal, amelyek már nem érdekelték eléggé az embereket. 

Többen azt mondják, a PC-k általános hanyatlása nem jelent egyet a HP, a Dell és a Lenovo végével is. Az első kettőnek például van annyi üzleti ügyfele, hogy nincs is szüksége fogyasztók érdeklődésére. 

 

Fotó: Wired

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.