Hirdetés

A Ford főnöke léphet a Microsoft élére



|

Alan Mulally a Skype és a Nokia ügyvezetőivel száll ringbe a pozícióért.

Hirdetés

Bár korábban is lehetett hallani más lehetőségekről, gyakorlatilag biztosnak tűnt, hogy a Microsoft ügyvezetői székét Steve Ballmer után a Nokia jelenlegi vezére, Stephen Elop veszi át. Az All Things D jelentése szerint azonban most a jelöltek közül mégis az Alan Mulally a legesélyesebb a pozícióra, akit korábban már emlegettek lehetséges utódként. 

Hirdetés

A 68 éves Mulally hét éve van a Ford élén, most pedig engedélyt is kapott a Ford igazgatótanácsától, hogy a szerződése lejárta előtt távozzon a Microsofthoz. Az ügyvezetői helyért az előbb említett Stephen Eloppal és a Skype korábbi vezérével, Tony Batesszel kell megküzdenie

Bár Elop értékes tapasztalattal bír a mobilpiacról, Bates pedig a felhő-alapú szolgáltatások terén jár élen, most mégis Mulally tűnik a legesélyesebbnek, annak ellenére is, hogy 11 évvel idősebb Ballmernél. Mulally rendelkezik ugyanis a legtöbb vezetői tapasztalattal, többek között pedig az övé volt a Boeing ügyvezetői széke, majd a Fordot a 2008-as pénzügyi katasztrófája után újra nyereségessé tudta tenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.