Hirdetés

A Foxconn megvette a Sharpot



|

6,2 milliárd dollárért kerül a kínai vállalathoz a Sharp.

Hirdetés

A Sharp igazgatótanácsa elfogadta a Foxconn vételi ajánlatát, így 6,2 milliárd dollárért cserébe a teljes vállalat kínai kézbe kerül. 

Hirdetés

A Foxconn egyszerűen fogalmazva összegyűjti az alkatrészeket, majd olyan termékeket állít össze belőlük, mint az Apple iPhone-ja.

A múlt hónapban már elkezdték pletykálni a felvásárlást, akkor azonban úgy tűnt, hogy egy japán kormányzati alap, az Innovation Network Corp. lehet a befutó. 

Elméletben az alap 2,5 milliárd dollárt rakott volna össze a Sharpért, de a jelek szerint a kínaiak ajánlatával lehetetlen volt versenyezni. 

Az üzlettel egyébként nagyon jól járt az Apple is. Mivel az almás vállalat egyik fő kijelzőszállítója a Sharp, ezért a Foxconn az iPhone-ok gyártásakor biztosra mehet majd, hogy megfelelő mennyiségű panel áll rendelkezésre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.