Hirdetés

A franciák leszavazták a kötelező hátsó ajtót



|

A kormány a titkosítások védelme mellett foglalt állást.

Hirdetés

Bár leglátványosabban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában dúl a titkosítási háború, a franciák sem maradnak ki a buliból. A készülő Digitális Köztársaság törvényhez érkezett ugyanis egy kiegészítési javaslat a republikánusoktól. A 18 politikus által jegyzett beadvány azt szerette volna elérni, hogy a gyártóknak kötelező legyen a titkosítás feloldását lehetővé tenni minden hardvereszköznél.

Hirdetés

A kormány elutasította a javaslatot, a digitális ügyekért felelős miniszter, Axelle Lemaire részletesen meg is indokolta, hogy miért. Álláspontjuk szerint a hátsó ajtók használata súlyosan veszélyeztetné az adatbiztonságot és károsan hatna a közösségre. Hiába használná a nemzetbiztonsági szolgálat jó szándékkal, a sebezhetőséget mások is megtalálhatnák és kiaknázhatnák.

Lemaire szerint Franciaországnak Hollandia példáját kellene követnie, akik nemrég megmutatták elkötelezettségüket a titkosítás iránt. A republikánusok ezután visszavonták a törvénykiegészítési beadványt, ám továbbra is fenntartják véleményüket, hogy a nemzetbiztonságnak szüksége van a hátsó ajtókra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.