Hirdetés

A Gartner a phishing támadásokról



|

Hirdetés

Az áprilisban lezárult vizsgálat során 5 ezer felnőtt internet felhasználót kérdeztek ki, és kiderült, hogy 3 százalékuk kiadta pénzügyi és személyes adatait ilyen megtévesztő akciók során. A Gartner az adatokat extrapolálva arra a következtetésre jutott, hogy több mint 30 millió felnőtt amerikai intetrnet felhasználó találkozott „phishing” támadással, és közülük 1.78 millió áldozatul is esett a csalásnak. Az amerikai hatóságok és a vezető internetszolgáltatók, mint az AOL, az EarthLink és Microsoft egyre erőteljesebben lép fel az ilyen akciók ellen. Márciusban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és az igazságügyi minisztérium tett büntető feljelentést egy texasi illetőségű magánszemély ellen, aki több száz internet felhasználótól csalt ki adatokat webhelyein, melyek az AOL és a PayPal webhelyeire hasonlítottak.

A Gartner vizsgálata szerint az elmúlt félévben regisztrálták az összes ismert phishing akció 76 százalékát, míg az elmúlt 12 hónapra vetítve ez az arány 92 százalék volt. A Gartner arra figyelmeztet, hogy a 3 százalékos arány elég magas ahhoz, hogy a támadások folytatódására lehessen számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.