Hirdetés

A Gateway megvásárlásával erősíthet a HP



|

Hirdetés

A HP elnök-vezérigazgatójának, Carly Fiorinának múlt heti lemondása felbátorította az elemzőket és szakértőket és megindult a találgatás azzal kapcsolatban, vajon a HP új vezetése miként képzeli el a cég sorsát. Andrew Neff, a Bear Stearns elemzője úgy véli, ha a HP versenyképes szeretne maradni a személyi számítógépek piacán, le kellene választania ezt az üzletágat és fel kellene vásárolnia a Gatewayt.

A PC-piacon jelenleg a Dell mögött második helyen álló HP a Gateway akvizíciójával egyből nyeregben érezheti magát, a legfrissebb adatok szerint a két cég összesített részesedése megegyezne a Dellével. Ennél azonban sokkal fontosabb lenne a méretgazdaságosságból fakadó előnyök kihasználása. A Gateway tavaly ugyanazon méretgazdaságossági okokból vette meg az eMachines, amelyek most a HP-Gateway összeolvadáshoz vezethetnek. Egy egyesült cég több terméket adhat el, így csökkentheti a költségeit. A HP személyi számítógépes üzletága eladások tekintetében ugyan még csak-csak lépést tud tartani a Dell-el, azonban már jó ideje alig termel nyereséget.

A PC-részleg leválasztása és a Gateway megvásárlása jó ötletnek tűnhet, azonban ne felejtsük el, hogy a HP nemrégiben egyesítette PC-üzletágát a nyomtatási és képalkotási divízióval, ezért a vállalatnak jól meg kell fontolnia a szétválasztás következményeit, hiszen a szervezeti átalakítás biztosan nem lesz zökkenőmentes. A HP nem kívánta kommentálni Neff jóslatát. A Carly Fiorina feladatait időlegesen átvevő Bob Wayman nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem tervez alapvető változásokat a felépítésben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.