Hirdetés

A globális internet szabályozók a spam ellen



|

Hirdetés

A 60 országból érkezett küldöttek egyetértettek abban, hogy szükség van törvényi szabályozásra, mint ahogy olyan technológiákra is, amelyek útját állják a kéretlen e-maileknek, az „adathalászatnak” (phishing) és az elektronikus csalás más formáinak, amelyek alááshatják a hálózati gazdaságot.

„Globálisan kell fellépnünk a levélszemét és az internettel való visszaélés ellen”, fogalmazta meg Robert Horton, a rendezvény elnöke, aki egyébként az ausztrál távközlési felügyelet ideiglenes elnöke. „Ez nagyon fontos kiinduló pont lenne annak a problémának a megoldása felé, amely évente 25 milliárd dollárba kerül a cégeknek és a fogyasztóknak, de könnyen átcsaphatnak billiós nagyságrendbe, ha tönkreteszik az internetes banki ipart is”, tette hozzá. Horton szerint az első lépés valamilyen spamtörvény bevezetése. Eddig 35 ország fogadott el ilyet, elsősorban angol nyelvű fejlett országok, de még a fejletlen afrikai országok is véget akarnak vetni a spam terjedésének, melyek kémszoftvereket telepítenek, vírusokat terjesztenek, és érzékeny személyes adatokat gyűjtenek a felhasználó rászedésével. „Még a legszegényebb országok is az internetben látják útlevelüket a jobb élet felé”, fogalmazott.

A második lépés a technológiai eszközök bevezetése. Horton Bill Gatesre hivatkozott, aki ígéretet tett, hogy két éven belül e-mail technológiájuk spamszűréssel és erős biztonsági funkciókkal gyarapszik. De mindennek csak akkor van értelme, ha támogatja ezt az ipar, az internetszolgáltatók és az új e-mail szolgáltatásokat hirdető mobilcégek, melyeknek meg kell tanítaniuk felhasználóiknak, ne kattintsanak rá ismeretlen feladótól érkező levelekben megadott linkekre.

Horton hangsúlyozta, hogy fontos, ha nemcsak az ITU és az OECD működik együtt a globális keret kifejlesztésében, hanem egyéb globális csoportok is, mint a nemzetközi fogyasztóvédő hálózat, az ICPEN, és az Internet Society.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.