Hirdetés

A Google archívuma elérte a 6 milliárd tételt



|

Hirdetés

A Google index 2003 augusztusban 4.5 milliárd tételnél tartott.

„Mindez masszív fejlődést jelent, mert célunk, hogy a világ összes valamire való oldalát indexáljuk”, közölte Peter Norvig, a cég keresés minőségéért felelős igazgatója. A mutató növekedése mellett a Google folyamatosan finomítja besoroló algoritmusát, hogy a lehető legrelevánsabb keresési eredményt produkálja felhasználójának. A cég közleménye szerint a 6 milliárd tétel 4.28 milliárd weboldalból, 880 millió képből és 845 millió Usenet üzenetből áll össze. Az egyik legdinamikusabban növekvő kategória a könyvekkel kapcsolatos információs oldalaké, ahol az első fejezet, a könyvről írt kritikák és bibliográfiai információk található. A Google a könyves tételeket tesztelés alatt lévő Google Print szolgáltatásából kivonatolja.
Az előző számítások szerint a Google index 3.3 milliárd weboldalt tartalmazott 2003 augusztusában és 400 millió képet 2002 novemberében, amikor e tételeket utoljára megszámolták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.