Hirdetés

A Google az asztalról indítja a keresést



|

Hirdetés

A Deskbar egy kis ablakként jelenik meg a Windows eszközsorában, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó keresést hajtson végre anélkül, hogy kilépne épp futó alkalmazásaiból - feltéve persze, hogy számítógépe rá van kapcsolódva az internetre. A lekérdezéseket billentyűparancsokkal lehet indítani, pl. egy normál Google keresést a Ctrl+Alt+G-vel, de külön parancs tartozik a hírekhez, a képekhez és a vásárlási összehasonlító Froogle szolgáltatáshoz.

A Deskbarhoz a felhasználónak Windows 98, ME, 2000 vagy XP operációs rendszert és az Internet Explorer 5.5 verziót vagy annál magasabbat kell futtatnia. Az új eszköz a Google Labs kísérleti verziója. Az új szoftver magasabbra teszi a lécet az erős pezsgést mutató keresőpiaci versenyben. A Microsoft pl. néhány napja jelentette be, hogy feljavítja saját kereső szolgáltatását, hogy ringbe szállhasson a Google, az Ask Jeeves vagy a Yahoo ellen. A Google más szempontból is erősít, miután a hírek szerint a jövő év elején a tőzsdére készül. Az elemzők a múlt hónapban úgy becsülték, hogy a cég 15-25 milliárd dollárhoz is hozzájuthatnak papírjaik nyilvános forgalmazása révén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.