Hirdetés

A Google azt hitte, hogy a Microsoft lesz a mobilpiac királya



|

Az Android előtt a Google számára is úgy tűnt, hogy minden a Microsofté lesz az okostelefonok világában.

Hirdetés

A Google és az Oracle bírósági csatája a Java API Androidban való használata miatt folytatódik. A 9,3 milliárd dolláros ügy sok szempontból is érdekes. 

Hirdetés

Most derült ki például, hogy mit gondolt a Google még az Android 2008-as bemutatója előtt a mobilpiacról. 

Rich Miner, a Google társalapítója a véleményét egy levélben osztotta meg akkor a kollégáival. 

Miner szerint egy nyílt forráskódú platform hiányában a Microsoft egyeduralmat szerzett volna a programozható kézi eszközök piacán. A Palm és a RIM munkásságát már akkor bukásnak ítélte, míg a Symbian érdemeit ugyan elismerte, de hitte, hogy csak a Nokia márkaneve alatt lesz szerepe. 

Azóta eltelt néhány év, a Google Androidja pedig döntő többségében uralja a piacot, és az Apple iOS rendszere az egyedüli, ami labdába rúg mellette. 

A Microsoft mostanra a piacnak csak egy töredékét mondhatja a magáénak, a BlackBerry pedig már az Androidtól függ. A rivális Palm webOS és a Palm Pre, valamint az alkalmazásboltja csúfos bukás volt anno. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.