Hirdetés

A Google betiltotta a Glass használatát



|

Részvényesi megbeszélésen a vállalat nem tűri meg saját okosszemüvegét.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban parázs adatvédelmi viták folytak a Google okosszemüvege körül: a keresőcég szerint az eszköz semmivel sem jelent nagyobb problémát a mobiltelefonok kameráinál, így nagyrészt alaptalannak tartja azon félelmeket, miszerint a Glass-t hordók csorbíthatják mások magánélethez való jogát.


Nemrég egy részvényesekkel való találkozón John Simpson, a Consumer Watchdog fogyasztóvédelmi szervezet adatvédelmi igazgatója érdekes kérdést tett fel a Google megjelent vezetőinek: ha szerintük a Glass nem jelent semmiféle fenyegetést, akkor a megbeszélés szabályzata miért tiltotta a viselését? A kérdés azért is kiváló, mert a lentebb beágyazott videóból sejthetően amúgy is rögzítésre került a komplett esemény.


Ezen felül az úriember arra is kíváncsi volt, hogy valamiféle technikai megoldással esetleg el lehet-e érni a felvételek készítésének tiltását, a fotók és videók elkészülte után a felvett személyeknek lesz-e lehetőségük mondjuk az arcuk kitakarására, a felvételek töröltetésére. Választ sajnos semelyik kérdésére sem kapott, de legalább feldobta a hangulatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.