Hirdetés

A Google Chrome nem mindenkié



|

Az amerikai törvények szerint a böngészőt nem mindenhol tölthetik le.

Hirdetés

Mostanában egyre gyakrabban állítják pellengérre azokat az amerikai cégeket, amelyek kiszolgálják a polgáraik szabadságát korlátozó kormányokat, hogy korlátozzák az interneteléréseket, lehallgassák a chatelést, vagy cenzúrázzák a keresések eredményeit. A kritikusok célkeresztjébe most éppen a Google került, amikor a felhasználók felfedezték, hogy a cég új, nyílt forráskódú licenc alatt terjesztett Chrome böngészője nem tölthető le Szíriából - az országból bejelentkező felhasználók a Chrome weboldalára kattintva a The requested URL /service/prod_unavailable.html was not found on this server üzenetet kapják.

 

1015gugli.jpg
 


Vérmérséklettől függően különféle hangvételű kritikák érték a Google-t, mely válaszként a következő nyilatkozatot tette: "Az Egyesült Államok exporttörvényeinek és gazdasági szankciókra vonatkozó szabályozásainak megfelelően nem engedélyezhetjük a Chrome letöltését Szíriából". A Google egyébként nem csupán az arab országban élőket zárja ki a Chrome felhasználók sorából, hiszen a cég nyilatkozata szerint Kuba, Észak-Korea, Irán és Szudán is a korlátozás alá esik.


A megszorítás persze jelképes... A hír folytatódik. >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.