Hirdetés

A Google egy kínai keresőmotor cégbe fektet



|

Hirdetés


A Baidu Kína egyik legnépszerűbb internetes keresőprogramja, amelynek állítólag a legnagyobb mutatója van a kínai nyelvű webhelyekről, amely több mint 300 millió weboldalra rúg. A Baidu nem árulta el, mennyi pénzt ruháztak be új befektetői. Közleményükben csak annyit árultak el, hogy a pénzből erősíteni akarják kínai jelenlétüket, és új piacok felé kívánnak terjeszkedni.




A megállapodással a Google meg tudja vetni a lábát a gyorsan növekedő kínai internet piacon, hogy hatékonyabban versenyezhessen a rivális Yahoo-val. A Yahoo tavaly novemberben vásárolta meg a hongkongi 3721 Network Softwarte céget, amely a 3721.com elnevezésű kínai keresőmotort üzemelteti.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.