Hirdetés

A Google és a Microsoft együttműködik



|

Hirdetés

Egy, a tálcán elhelyezhető kereső-box a Google motorját használja - az MSN-keresőmotor bétatesztjének kellős közepén.

Míg a Microsoft vezetői a Google ellen szövik stratégiájukat az MSN-keresőmotor miatt kialakuló kereső-háborúban, a Windows gyártója a múlt héten egy olyan Google-segédeszközt jelentetett meg, amelyről a microsoft.com weboldalon lehet keresni és letölteni. A Google asztali keresősávja a múlt héten megjelent Microsoft Partner Pack-jában kapott helyet, amely egy saját-, és harmadik fél által fejlesztett segédeszközökből álló programcsomag.





A Microsoft .NET technológiával készült Google Deskbar egy kereső-boxot helyez el a Windows tálcáján, így lehetővé téve az azonnali keresést egy webböngésző elindítása nélkül. A csomagban megtalálható a Computer Associates International eTrust EZ Antivirus 2005-je és a 3M Post-it Software Notes terméke is.

A Google Deskbar épp a Microsoft új, saját MSN keresőmotorjának fejlesztési munkálatai közben jelent meg, amelyet a cég az év végére szeretne véglegesíteni, és éppen a Google számára jelentene konkurenciát. Az, hogy a Google egyszerre lehet vetélytársa és partnere a cégnek, a felhasználók Windows XP-re való döcögős áttérése miatt vált lehetségessé; jelenleg az XP népszerűsítése képezi a Microsoft legfontosabb kihívását.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.