Hirdetés

A Google gépei már a macskákat is felismerik



|

Egy projekt keretében jutottak váratlan, egyben kiemelkedően jó eredményre.

Hirdetés

A Google kutatói többek között egy olyan projekten is dolgoznak, amelynek keretében az emberei agyat térképezik fel. Eközben sikerült "néhány" összekapcsolt számítógépnek megtanítaniuk, hogy felismerjék a macskákat. Ehhez egészen pontosan 10 millió, YouTube-videóból kiszedett képet és 16 000 processzort használtak.

 

Bár az eredmény furcsának tűnhet, fontos mérföldkőnek számít: a kutatók korábban soha nem hitték, hogy a macskák fejét is képesek lesznek gépek segítségével felismerni. Az eredmény azonban minden eddigi, valaha volt várakozást felülmúlt még abban a tesztben is, ahol 20 000 különböző tárgy/élőlény közül kellett a macskát megtalálniuk.

 

A projekt emellett azért is egyedülálló, mert elképesztő mennyiségű adatot és gépet használnak a szakemberek. A hírek szerint a mostani eredmény a Google képkereső szolgáltatását fejlesztheti tovább, illetve a beszédfelismerésben és a gépi fordításban is szerepe lehet. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.