Hirdetés

A Google is megemlékezik a 40 éves Rubik-kockáról



|

Interaktív firkával tisztelegnek ifjabb Rubik Ernő korszakos találmánya előtt.

Hirdetés

Negyven éves a magyar kreativitás világszerte ismert jelképe, a Rubik-kocka. Ifjabb Rubik Ernő 1974 tavaszán alkotta meg híres logikai játékának első prototípusát. A kockát eredetileg a térbeli mozgások szemléltetésére alkalmas eszköznek szánta, csak később jött rá, hogy játéknak is kiváló.

Hirdetés

Rubik találmánya hatalmas üzleti sikernek bizonyult: a világ 40 országában kapható és évente több mint 10 millió darabot adnak el belőle. Bemutatása óta több mint 400 millió fogyott – ezzel minden idők legnépszerűbb játéka. De több is annál; a kocka az 1980-as években igazi pop-kulturális ikonná vált. Számtalan filmben, plakáton bukkant fel, könyveket írtak róla, versenyeket szerveztek. Idén mutatják be a játék feltalálójának történetét bemutató, magyar-amerikai koprodukcióban készülő filmet; Jersey City-ben pedig kiállítást rendeztek a tiszteletére.

A Rubik-kocka megszületéséről a Google is megemlékezik: Page-ék egy interaktív „firkával” (doodle) köszöntik a 40 éves bűvös kockát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.