Hirdetés

A Google lenyomta az Apple-t



|

Ismét a Google (Alphabet) a világ legértékesebb cége.

Hirdetés

Sok kellemetlen hír kapcsolódik az elmúlt hetekben az Apple nevéhez, és most itt a következő tüske: a Google, vagyis az Alphabet visszavette a világ legértékesebb vállalata címet. 

Hirdetés

Közel egy éve nem volt rá példa, de csütörtökön 90 dollár alá esett az Apple árfolyama. Ezzel újra az Alphabet lett a legnagyobb, 498 milliárd dolláros piaci értékkel. Az Apple 494 milliárdot ért. 

Az Alphabet legutóbb idén februárban vette át az elsőséget az Apple-től. 

Az elmúlt hat hónapban az Apple részvényárfolyama több mint 20 százalékot esett, ami nagyrészt az iPhone miatti aggódásnak köszönhető. A cég első negyedéve az első visszaesést jelezte az eladásokban, 2007 óta. 

Az Apple helyzetét rontja, hogy a szakértők nem várnak kiugróan magas keresletet a második félévre, sőt, az iPhone 7-et már most unalmasnak tartják az elemzők, mert a nagy megújulás csak 2017-ben lesz esedékes. 

Az Apple mellett nagy nyomás nehezedik az Intelre és a Microsoftra is, amelyek szintén nem a legfényesebb negyedévüket zárták. Óvatosnak kell lennie az Alphabetnek is, amely 6 százalékot vesztett egy nap alatt a tőzsdén, amiért a jelentése nem váltotta be a reményeket. 

Az Amazon és a Facebook mindezzel szemben szárnyaló tendenciát mutatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.