Hirdetés

A Google lett az IT-lobbi király



|

Megelőzte a Microsoftot az érdekegyengetés költségeiben a Google.

Hirdetés

Tavaly már többet költött lobbi tevékenységre a Google, mint az eddigi a rekordot tartó Microsoft. Ráadásul a keresőóriás tempója elég ijesztő, az utóbbi egy évben duplázta ez irányú kiadásait. A CNet adatai szerint a Google 9,68 millió dollárt költött lobbira az elmúlt évben, míg a Microsoft „csak” 7,34 milliót.

 

A CNet az Egyesült Államok szenátusának nyilvános feljegyzései között kutakodva úg ytalálta, hogy a Google több területen igyekszik kikövezni a további fejlesztések útját. A skálán a SOPA ellen folytatott harctól kezdve a kedvezőbb megújuló energiafajtákkal kapcsolatos szabályozásig sok minden megtalálható. A Google lobbi tevékenység csak 6 és fél éve tart, de ez idő alatt nyilvánvalóan nem tétlenkedtek a munkatársak.

 

 

Amerikában a lobbi legális, a társadalom és gazdaság együttműködését segíteni hivatott tevékenység. A Consumer Watchdog nem ítéli meg túl pozitívan ezt az erős lobbizást, John Simpson cikkéből érezni, hogy szinte korrupciónak tartja a lobbi tevékenységet. A cikk szerint a Google is beszállt a korrupt nagyvállalati Washington-játékba, mint sok másik cég is tette ezt, köztük a Microsoft is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.