Hirdetés

A Google mondja meg, ki a következő választás nyertese



|

A szakértők attól félnek, hogy a Google algoritmusai döntik el a következő választásokat.

Hirdetés

Szakértők szerint a Google-nek minden eszköze és lehetősége megvan ahhoz, hogy eldöntse a 2016-os amerikai elnökválasztást. 

Hirdetés

Két országban folytattak kísérleteket, és arra jutottak, hogy a keresési eredmények találatai legalább 20 százalékban befolyásolják azokat, akik még nem döntöttek a jelöltjükről. Bizonyos demográfiai csoportokban ez az arány 80 százalék volt. 

Mindez azt jelenti, hogy ha a Google algoritmusai egy jelöltről kedvezőbb eredményeket és cikkeket jelenítenek meg, akkor a kutatók szerint az emberek jobb képet alkotnak róla, és az illető rengeteg plusz szavazót szerez. 

Mivel sokszor vékony a határ a győzelem és a vereség között, ezért a Google keresési találatai a szakértők szerint döntő fontosságúak egy választáskor. Azt mondják, a Google-t semmi nem tartja vissza manipuláló technológiák használatótól. 

A Google szerint a hiteles válaszok mindig is a Google keresésének az alapját adták, és aláásná az emberek bizalmát, ha ez megváltozna. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.