Hirdetés

A Google nem akarta a Telegramot



|

A Telegram szerint nem akarta tavaly 1 milliárd dollárért megvenni őket az óriás.

Hirdetés

Csak a napokban került elő egy pletyka, amely szerint a Google tavaly 1 milliárd dollárért akarta megszerezni a Telegramot. 

Hirdetés

Az üzenetküldő ügyvezetője, Pavel Durov gyorsan reagált a hírekre, és elárulta, hogy nem folytattak megbeszéléseket az óriással, felvásárlásról és 1 milliárd dollárról pedig végképp nem volt szó. 

A Google régóta igyekszik megerősíteni a pozícióját az üzenetküldők világában. A Hangouts ugyan sokak kedvelt platformja, de a szolgáltatás még mindig nem jutott annyira előre, mint például a rivális Facebook Messenger vagy a WhatsApp. 

A felvásárlási hírrel az orosz RBC állt elő, Durovhoz közeli forrásokra hivatkozva - a jelek szerint azonban Sundar Pichai és Pavel Durov nem egyeztettek a Telegram átvételéről. 

A Telegram csak 2013 óta van jelen a piacon, de a népszerűsége gyors ütemben nő. Idén februárban már több mint 100 millió ember használta aktívan havonta, és naponta 350 000 új felhasználót szerzett. Mint sokan emlékeznek, a Google 10 milliárdot ajánlott a WhatsAppért korábban, majd a Facebook 19 milliárdért lecsapott az üzenetküldőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.