Hirdetés

A Google részvénykibocsátási terve



|

Hirdetés

A cég csütörtöki lépését hónapok óta pletykák előzték meg, és hihetetlen nagyok a technológiai szektor várakozásai a részvény értékesítési akcióval kapcsolatban, mivel a gazdaság fellendülését látják benne. A beadvány szerint a Google 2.72 milliárd dollár bevételt remél részvényei nyilvános eladásából. A cég vezetése eddig ellenállt a tőzsdére menetelnek. Az 1998-ban alapított cég nyereséges, legnépszerűbb kereső program, de a verseny egyre erősödik, a Microsoft és a Yahoo is nagy pénzeket invesztál saját kereső technológiája fejlesztésébe.

David Schatsky, a Jupiter Research elemzője is úgy látja, hogy a cégnek nem az életben maradáshoz van szüksége a részvénykibocsátásból származó pénzre. Úgy látja azonban, hogy két dolog mégis a részvényeladásra sarkalhatja a céget. Először is a növekvő nyomás, hogy megjutalmazza befektetőit és dolgozóit, akiknek részvényopciójuk van. Másodszor pedig az, hogy a Google vezetése belátta, hogy az erősödő versenyben több pénzre van szüksége, hogy új szolgáltatásokat fejlesszen ki, amelyek még vonzóbbá teszik a céget a felhasználók körében. Ennek jele a nemrég bejelentett web-alapú e-mail szolgáltatás, a Gmail, amivel a Google szorosabbra tudja fűzni a kapcsolatait a felhasználókkal, és az is, hogy olyan elemekkel gazdagítja a kereső programot, melyekkel a felhasználó személyre szabhatja a keresést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.