Hirdetés

A Google rivális, a Yahoo barát a Microsoftnál



|

Hirdetés

A Microsoft továbbra is igényt tart az Overture fizetett keresési eredmény szolgáltatására, pedig a céget a minap felvásárolta a rivális Yahoo. „Az MSN Search továbbra is kulcsfontosságú üzleteink közé tartozik”, közölte Lisa Gurry, az MSN csoport termékmenedzsere. „Azon dolgozunk, hogy megépítsük saját keresőprogramunkat.” Miközben a szoftveróriás agresszív harcot vív a Google-lal, továbbra is felhasználja a Yahoo tulajdonába került Inktomi technológiáját, és igénybe veszi az Overture keresési eredményeit. Bár utóbbival kapcsolatban az MSN personal Services and Business divíziójának vezetője, Yusuf Mehdi kifejtette, hogy hosszú távon saját fizetett listás technológiát akarnak kifejleszteni.




Egyes webhely tulajdonosok máris tapasztalták egy ún. „MSN bot” jelenlétét, amely indexálja a webhelyeket. Részleteket ugyan nem árultak el, Gurry elméletileg fogalmazta meg, hogy a webes keresést a jelenleginél sokkal jobban is lehetne végezni. „Kutatásaink azt mutatják, hogy a hálónak csupán a 30-40 százalékát indexálják, vagyis az emberek keresési kéréseinek fele megválaszolatlan marad”. A San Francisco-i SoundView befektetési bank elemzői az idén elsők között figyeltek fel arra, hogy megugrottak a Microsoft befektetései a webes keresés területén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.